Opskrifter

Keto Pizza med sprød bund

Vi har tidligere lavet pizza med Blomkålsbund, og den er også god, men vi har savnet en rigtig sprød pizza. Denne minder nok mest om Fathead bunden, men jeg ville gerne have en simpel opskrift med få ingredienser. Kan faktisk ikke huske hvor jeg fik inspirationen fra, men det endte med denne lækre sag. Bunden er virkelig sprød og man kan spise den med fingrene, og det er med til at man føler man virkelig får en god autentisk Pizza.

For at den skal blive sprød så laver jeg 3 mindre i stedet for en stor, så får vi også en hver med det fyld vi helst vil have…. Det er ikke store pizzaer du får, men den mætter godt og så plejer vi at spise noget grønt til, enten salat eller grønt i stænger evt med en dip.. Der er en del kcal og kulhydrat i så hvis det er vægttab og ketose du går efter så hold øje med dit indtag resten af dagen.. kcal indhold står som altid nederst i opskriften….

Sådan gør du:

Varm ovnen og bageplade eller pizzasten op til 250 grader

Til 3 mindre Pizzaer skal du bruge:

Bund:
230g Revet ost
et nip salt
1 spsk pizzakrydderi eller oregano
120 g mandelmel

Smelt ost i micro, rør krydderier i, rør/ælt mandelmel i til det lige er samlet, del dejen i 3

Læg den på et stykke bagepapir og kom et stykke bagepapir ovenpå og rul ud

Fold kanten lidt ind så fyldet blir inde

Prik bundene grundigt med en gaffel, den vil gerne bule lidt op, men jeg punkterer den bare i ovnen hvis den gør det, forbag dem i ca. 5 minutter

Topping
2 spsk tomatpure, koncentreret
35 g buko, naturel, flødeost
Evt et knust fed hvidløg

Blandes og smøres på bundene

28 g chorizo
20 g revet gouda eller cheddar
125 g frisk mozzarella
evt et par løgringe

Bland smøreost, pure og hvidløg og smør det på bundene

Kom fyld på (hold det simpelt, så du holder kulhydraterne nede)

Bag den til den ser færdig ud, og osten er smeltet, jeg bager mine på en pizzasten i måske 6-8 min

Tag den ud og læg den på en rist uden bagepapiret

Lad den stå et par min, det holder bunden sprød…

I en pizza med det fyld jeg har skrevet er der: 613 Kcal, 41g protein, 9,7g kulhydrat, 46g fedt og 1,2g kostfibre

2 Comments

    • Fru Munk

      Hej det kan jeg godt se, de ligner hinanden… Det er bestemt ikke min hensigt… Jeg forsøger at finde inspiration på udenlandske sider så jeg ikke kopier noget, og træder nogen over tæerne. Man kan nok ikke undgå opskrifterne ligner hinanden, når man har de ingredienser til rådighed man har på keto. 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.