Opskrifter,  Uncategorized

Keto venlige marcipan æg

Så nærmer påsken sig, og den plejer jo at bugne af god mad og søde sager.. For mig har det altid betydet en god mængde marcipan æg med nougat i, men efter at have været på keto så længe smager det mig slet ikke mere. Det er simpelthen blevet for sødt så jeg måtte igang med at lave mine egne.

Jeg har i mange år brugt madbandittens opskrift på marcipan, men har fundet ud af at den bliver meget bedre hvis den bliver lavet i en blender. Den bliver lækker cremet og er efterhånden endt med min egen take på den marcipan.. Jeg bruger en blanding af Mamma’s Zugar (du kan bruge stevia eller alm. sukrin) og Sukrin gold, det synes jeg giver den bedste smag, og man slipper for den kolde eftersmag….

Med hensyn til mandel ekstrakt så synes jeg godt nok der er forskel på dem. Dr öetker er den bedste synes jeg, Tørsleffs giver en underlig smag jeg ikke kan lide, det samme gælder deres vanilje ekstrakt, men hver sin smag…..

Som “nougat” bruger jeg min Nødde Chokolade creme som jeg altid har et glas af på køl, og som overtræk bruger jeg 92% chokolade med et nip vanilje pulver i.. Nogen synes den er for bitter, men det er den jeg har fundet med færrest kulhydrater i, og vi kan godt lide den.

Man kan sagtens tilføje marcipanen smag i form af lakrids ekstrakt eller lakridspulver, eller romessens. Det nemmeste er at tilføje dine smage inden du tilføjer æggehviden, for så kan du holde lidt hvide tilbage så den ikke bliver for blød..

Når du har overtrukket dine æg kan du drysse dem med lakridspulver, hakkede nødder eller bare glimmer. Så er det nemt at se forskel på dem, og de bliver fine at se på.

Er der chokolade til overs, så kom nødder eller peanuts i og læg dem i toppe på bagepapir så har du endnu en lækker chokolade snack til kaffen, chokolade må ikke gå til spilde vel 😉

Til 12 æg skal du bruge:

125g mandelmel (kig på kulhydrats indholdet, det varierer så meget, min har 5,7g kulhydrat pr 100g)
15-20g sødestof fint hakket i en minikakker, smag dig frem hvor sød den skal være
1 tsk mandelekstrakt, smag til lidt ad gangen
1 æggehvide, hold lidt tilbage, så den ikke bliver for blød
evt lidt vanilje ekstrakt hvis du synes

80 g 92% chokolade smeltet

Kom alle ingredienserne i blenderen og smag til så den bliver som du vil have den. Hvis massen kører for længe bliver den lidt som mandelsmør, og kan udskille væske, så bare kør den til det lige er samlet.. Rul den til en pølse, (det synes jeg er nemmest når man skal dele dem i lige store stykker ) del den i 12, rul dem til æg.

Lad dem gerne ligge 20-30 min på bordet, så tørrer overfladen lidt

Smelt chokoladen og dyp æggene og pynt dem, og så skal de lige et smut på køl, hvis du kan vente så længe 😉

Beregningen er muligvis ikke helt nøjagtig, det kommer jo an på hvor meget Nøddecreme du kommer i, og hvor meget chokolade du bruger, men det kan give en ide om indholdet..

I 1 af mine æg med ca. 4g “nødde/chokolade creme i og overtræk af chokolade er der 114 kcal, 3,8g protein, 2,8g kulhydrat og 12g fedt

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.