Kylling og grønsager i Ostefløde sovs
Denne ret er så nem at lave, den tager max 30 min, den er mættende og velsmagende, og med ingredienser vi nok alle har i huset.
Den kan varieres på et utal af måder, i denne har jeg brugt broccoli, men den kan også laves med bønner, flere champignon, blomkål og spidskål, kun fantasien sætter grænser, vi bruger hvad vi nu lige har. Det er en fantastisk “tøm køleskabet” og stop madspild ret. Bare skift de 300g broccoli ud med tilsvarende mængde grønsager, spidskål er feks. rigtig god heri. Vil man have flere grønsager i kan man det, hvis det skal række lidt længere. Men så skal man lige medregne det i den endelige kcal optælling hvis man går op i det…
Har man nogen i familien der ikke er på keto, kan man koge nogle ris til, men vi synes den er lækker som den er og mangler det ikke… Denne ret er et eksempel på at keto er ganske almindelig mad uden hokus pokus, hvor alle kan være med. Og husk du kan altid ændre i opskriften og tilpasse den så den passer til jeres families smagsløg.
Til 3 voksne eller to voksne og to mindre børn skal du bruge:
2 mellem fed hvidløg presset eller finhakket
1 rød chili, eller en jalapeno
35 g rødløg, hakket
1-2 spsk. krydderblanding, vi bruger en færdig madras krydderblanding, men du kan bruge de krydderier du vil
170 g champignon i skiver (enten friske eller på glas)
500 g kyllingebryst Skåret i strimler
1 spsk tomat pure
10 g hønsebouillon + 1 dl kogende vand til at opløse den i
4 spsk fløde 38%
25 g buko, naturel
300 g broccoli i buketter
Sådan gør du:
Steg hvidløg, chili og krydderier i smør på panden, så frigiver du smagen og olien i chilien
Kom løg i og tilsæt champignon, og lad den svitse med
Så skal kyllingen steges med til den har fået lidt stegeskorpe
Tilsæt puré og boullion og rør det sammen
Kom flødeost og fløde i og rør det sammen, lad det simre 10 min
Smag til med salt og peber og tilsæt broccoli, vend det godt sammen, broccolien skal ikke have så længe, så server når den har den konsistens du vil have, vores har ikke ret meget sovs, du kan tilsætte lidt mere vand hvis du ønsker mere sovs.
Vi laver en variation af denne ret hver uge, og vi elsker den
I 100 g færdigret er der 109 kcal, 13g protein, 2,5g kulhydrat, 4,5g fedt og 1,5g kostfibre