Opskrifter

Sprøde Keto chips

Vi har tidligere lavet keto nachos med flæskesvær og ost, og det er super lækkert, men ind imellem kan man godt savne nogle chips. Enten til maden eller som en snack du kan dyppe i en lækker dip….

Det kan du nu, denne bliver sprød og den smager lækkert. Vi bruger meget de puffede flæskesvær som panering, og det er også hovedingrediensen i denne opskrift. Det er vigtigt at få finhakket flæskesværen så fint som du kan, jo finere jo tyndere kan du lave chipsene, og jo sprødere bliver de..

Når du bager dem skal du holde øje med dem, det er en hårdfin grænse mellem de er færdigbagt og de er overbagte. De er bløde når de er bagt færdige, så det er sindsygt svært at se om de er færdige. De skal derefter stå og sætte sig i ovnen for at blive helt sprøde. Men det gode ved det er, at du altid kan varme dem op og give dem et par min mere hvis de ikke er helt sprøde. Da vores ovne er forskellige så kan det være at det ikke lykkedes 100% i første forsøg, men hæng i det kan godt lade sig gøre..

Keto er bare anderledes og nogle gange skal der flere forsøg til inden det lykkedes. Jeg testede en del gange, og det var ikke altid en succes. Denne er ikke så nem, men lykkedes det, er det hele besværet værd…

Nå men vi skal jo til det, jeg får en bradepande fuld og ca 60 chips

75g finthakkede puffede flæskesvær
2 store æggehvider
90 revet ost, har prøvet både med mozzarella og cheddar
nip salt
1 spsk krydderi efter eget valg, vi bruger løgpulver, hvidløgs pulver, cayenne og paprika
evt en slat vand hvis dejen er for tør

Opvarm ovnen til 150 grader

Pisk æggehvider med salt til de skummer lidt

Tilsæt resten og rør det godt sammen, den skal klistre lidt og kunne trykkes sammen

Så skal dejen rulles ud, dette er ikke helt nemt da dejen ikke opfører sig som almindelig dej, jeg vil forsøge at forklare hvad jeg gør

Form dejen til en kvadrat der er samme form som bagepapiret, læg et stykke bagepapir ovenpå. Lav et kryds på dejen med kagerullen og tryk dejen flad med kagerullen. Så begynder du stille og rulle den ud, den skal ende med at fylde næsten hele papiret. Hvis den bliver meget ujævn i kanten, flytter du det øverste stykke papir lidt, bukker det nederste op omkring og bruger fingrene til at fordele dejen ud så kanten bliver lige. så bukker du det nederste ned og lægger det øverste på igen og ruller videre. Giver det mening?

Når der er ca. 1 1/2 cm til kanten, tager du det øverste stykke bagepapir af og skærer dejen ud i den størrelse du vil have dine chips. De kan være trekantede eller kvadrater, det er op til dig, jeg bruger en pizza skærer.

Hiv dejen på bagepapiret over på en bageplade

Bag det I 15-20 min, den er måske lidt mørk i kanten, men lysere og blødere på midten. Sluk ovnen og lad det stå i ovnen til de er blevet faste at røre ved, det tager 20-30 min

Tag dem ud af ovnen og hiv bagepapiret over på en rist, lad dem køle helt af inden du brækker dem i stykker

De er lækre til mad eller som aftensnack med en dip lavet af 38% creme fraiche, eller en guacamole, velbekomme

I 25g færdig chips er der 129 kcal, 16g protein, 1,5g kulhydrat og 7g fedt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.