Opskrifter

Keto Venlige Muffins

Jeg blev spurgt om jeg ville lave en omgang almindelige muffins til en kollegas datters babyshower, og da jeg elsker at bage, sagde jeg ja. Min kollega er også på Keto og det fik mig til at tænke på, om jeg kunne lave en keto venlig chokolade muffin til hende, og det lykkedes meget godt. Det tog et par forsøg, men jeg synes jeg endte med en lækker smagfuld og let muffin.

Kage er ikke noget vi spiser meget her hjemme, især ikke efter vi er startet på keto, det sker faktisk aldrig.. Men der kan være andre på keto, der ind imellem savner det. Nogen har fortalt mig det at de synes det er svært hvis de er i byen, og ikke kan spise det kage der bliver serveret. Her er et alternativ man godt kan få passet ind, hvis man er på low Carb kost..

Jeg endte med at komme 30 g hakkede hasselnødder i, det gav lige en lille eftersmag af nødder og lidt knas i kagen, hvilket vi godt kan lide. Toppingen er en mocca/kakao Topping, men man kan sagtens bare lave den som vanilje Topping, (tilsæt da vanilje 😉 ) hvis man hellere vil det, men kaffen og kakaoen giver noget dybde til smagen…

Jeg fik 11 styk af denne opskrift, mærkeligt antal, men det var der jeg endte for at de fik den størrelse jeg helst vil have. Min muffinform er i den større ende. Der er 5,7g kulhydrat i en muffin, (uden nødder) men med topping og det er ganske fint synes jeg. (Der er 6,3g kulhydrat pr styk med nødderne, med Topping) Jeg brugte en blanding af Sukrin Gold og Mamma’s zugar, da den kombination bare er super god og ikke får den der kunstige eftersmag, men tænker du kan skifte Mamma’s ud med alm. sukrin eller en stevia sukker. Jeg maler sødestofferne til melis i min minihakker da jeg synes det giver det bedste resultat…

Til 11 muffins skal du bruge:

50 g mandelmel (finhakkede mandler)
20 g hørfrø, Finmalet
10 g kokosfiber mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk g guargummi
40 g 92% chokolade, hakket
1 1/2 spsk kakao
65 g smør
2 spsk piskefløde
nip salt
25 g mamma’s Zugar, finmalet
25 g sukrin gold, finmalet
2 large Æg
1 tsk æblecider eddike

Evt. 30 g hakkede hasselnødder 

Tænd ovnen på 180 grader

Bland mandelmel, chokolade, hørfrø, kokosfiber mel, guargummi, bagepulver og natron godt i en skål

I en anden skål der tåler micro, kommer du smør, fløde, kakao og salt og smelter det, giv det 20 sekunder af gangen, (du kan også smelte det over vandbad hvis du er tryggere ved det), rør det godt sammen og lad det køle lidt af

Kom Mamma’s og sukrin gold i blandingen og pisk godt med en elpisker 

Tilsæt 1 æg ad gangen, det skal være godt blandet inden du kommer det næste æg i

Rør eddike i

Kom melblandingen i og pisk på højeste hastighed ca 1 min

Fordel blandingen i muffin formen, jeg bruger papir forme i, så er det nemmere at få dem ud af formen

Bag dem i 12-14 min, de skal føles bløde, hellere lidt underbagte end overbagte, de fortsætter nemlig med at bage og holde på varmen når du har taget dem ud

Lad dem køle et par minutter, de er lidt skrøbelige, men jeg lirker dem ud af formen og sætter dem på en rist, så de kan køle hurtigere uden at bage mere med varmen fra formen

Topping:
140 g smør
15 g mamma’s Zugar, finmalet
15 g sukrin gold, finmalet
30 g kakao
1/2 tsk instant kaffe, (se på kulhydrat indholdet, det varierer meget)
nip salt

Pisk smør, sukrin gold og Mamma’s ved høj hastighed til den er lys og luftig, tror jeg piskede ca. 5 min, skrab kanterne ned undervejs

Smag til med kakao, kom kaffen i, (hvis du ønsker kaffesmag, ellers udelad det) og kom et nip salt i og pisk igen

Kom topping i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på kagerne, når disse er helt afkølet. 

De kan opbevares på køl i 3-4 dage i lufttæt beholder, tag dem ud en 10-15 min inden de skal spises. De bliver lidt hårde når de står på køl, men det ændrer sig når de har stået ude lidt

Jeg har prøvet at fryse dem med topping og det kunne jeg sagtens, jeg tøede dem op i køleskabet på en tallerken

I en muffin uden nødder er der 228 kcal, 4,1g protein, 5,7g kulhydrat, 23g fedt og 2,1g kostfibre

I en muffin med nødder er der 244 kcal, 4,5g protein, 6,3g kulhydrat, 24g fedt og 2,3g kostfibre

4 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.