Opskrifter

Stegt flæsk med persillesovs Keto style

Er der noget mere dansk end stegt flæsk med persillesovs. Det er uden sammenligning min livret, og stod det til mig fik vi den oftere herhjemme..
Men hvordan laver man en opbagt sovs på keto? Er det overhovedet muligt at få den gode smag og en lækker tyk persillesovs? JA det er det….

Men kan man overhovedet lave det uden kartofler? Ja det kan man også… Er det det samme? Nej ikke helt, og skal jeg være helt ærlig, så savnede jeg dem første gang jeg lavede det, efter vi startede på keto…. Men ved du hvad, man tilpasser sig… Alle de gode ting ved keto, opvejer helt bestemt savnet af et par kartofler… Nu tænker jeg slet ikke over det mere, det er et valg jeg har taget og det har jeg det godt med….

Vi spiser det med blomkål og broccoli, og det er stadig lækkert… Du kan lave en blomkålsmos til eller stege nogle radiser og champignon i smør og servere til, det er også lækkert…

Jeg starter altid med sovsen så den kan koge lidt ind, og jeg kan godt lide at få noget af fedtet fra flæsket i sovsen for det gør bare noget for smagen

Læg mærke til kcal indhold i retten, den er meget kalorierig. Er det vægttab man har for øje, skal man måske lige holde øje med kcal indtaget resten af dagen.

I 4 stykker flæsk, 150g blandet blomkål og broccoli, og 50g sovs er der 717 kcal, 36g protein, 5,3g kulhydrat, 61 g fedt og 4,2g kostfibre

Til 3-4 personer skal du bruge:

Flæsk, brug den mængde der passer til din familie, jeg steger det på en rist i ovnen ved 225 grader til de er så sprøde som jeg vil have dem, fedtet opsamler jeg til sovsen, men gør som du plejer når du steger flæsk…

Blomkål og broccoli der lige bliver kogt i letsaltet vand, beregner 150g-200g grønt til hver

Til sovsen skal du bruge:
3 dl piskefløde
50 g smør og 50 g fedt fra flæsket, kan sagtens kommes i løbende, som flæsket afgiver det
110 g flødeost neutral
1 god håndfuld persille, finhakket
salt og peber
evt. et sprøjt citron for syre til den fede sovs

Smelt smør i en gryde ved lav varme, tilsæt fløde og lad den koge op

Kom ost i og lad den simre til den tykner lidt, det tager ca 20-30 min, rør med jævne mellemrum

Tilsæt persille og smag til med salt, peber og evt. citron

Har i denne opskrift skrevet kcal inholdet for 50 g sovs, men tænker slet ikke man kan spise så meget da den er fed i smagen og mætter så godt.

I 50 g persillesovs er der: 300 kcal, 1,8g protein, 2,1g kulhydrat og 32 g fedt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *