Keto Boller
Nogen gange kan man godt mangle noget brød til maden, evt. når man spiser suppe, eller salat, og der kan man bruge denne opskrift. Man skal huske på at det aldrig vil blive som almindelige boller eller flutes, men det kan være en okay erstatning. Skal man til en fødselsdag eller anden sammenkomst, kan man lave disse og tage med, de er så lækre bare med smør.
Er man lige startet på Keto, kan brøderstatninger være en blandet fornøjelse, fordi de har en helt anden konsistens end hvad man er vand til. Det kræver nogen tilvænning, men denne er meget tæt på… Vi spiser sjældent brød, da de giver en masse kcal og tit en del kulhydrat. Jeg vil hellere spise rigtig mad, men engang imellem kan det være okay tilbehør, og disse har 5g kulhydrat pr bolle, så det kan man ofte godt få plads til.
Du kan lave hvidløgssmør eller en anden kryddersmør du kan smøre på, hvis de skal bruges til tilbehør til maden. Men de kan sagtens også bare spises som de er, eller dyb dem i den lækre Spicey kyllingesuppe, som du finder opskriften på her. Hr Munk synes de har en lidt syrlig smag, der minder lidt om surdejs boller. Bagetiden varierer lidt fra gang til gang har jeg oplevet. Men bank under dem, de må ikke være helt bløde, og de skal lyde hule ligesom boller lavet på hvedemel..
Dette er den bedste keto brødopskrift jeg har smagt, krummen og skorpen er rigtig lækker.De er inspireret af opskrifter set på nettet og så har jeg ellers prøvet mig frem til jeg fandt den helt rigtige sammensætning. De kan sagens fryses, men holder sig friske 2-3 dage i en pose ved stuetemperatur, så bare en tur på risteren og de er som nybagte. Næste gang vil jeg lave dem i min burgerbolle form, for jeg tror de er perfekte til at lave en burger i…..
Til 6 boller eller kuvert flutes skal du bruge:
5 spsk. psyllium-frøskaller
1 spsk. hørfrø
2 spsk. sesamfrø
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
140 g mandelmel (finthakkede mandler)
2 tsk. Æblecider eddike
3 Æggehvider
220ml kogende vand
Olivenolie til at pensle bagepapir og fugte hænderne med
Tænd ovnen på 175 grader
Finhak psyllium frøskallerne og hørfrø, jeg bruger min minihakker
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
Brug en håndmixer, og pisk æggehvider og eddike i det tørre på lav hastighed, bare til det er blandet
Tilsæt det kogende vand og pisk ved mellem hastighed i 30 sekunder, ikke mere, lad dejen hvile 15 min
Kom bagepapir på en bageplade og smør den med olivenolie
Fugt dine hænder med olie og del dejen i 6 og læg dem på den smurte plade, kom olie på hænderne og dup det på bollerne, så får de en dejlig skorpe
Bag dem i ca. 50 min, bank på bunden af dem, lyder de hule er de færdige, ellers giv dem 5 min. og prøv igen mine fik 55 min.
Lad dem køle af på en rist
I en bolle er der 192 kcal, 8,3g protein, 5g kulhydrat, 14g fedt og 7,9g kostfibre
20 Comments
Tins
God smag i bollen men faldt sammen 🙁
Fru Munk
Hej Det var da irriterende, det har de også gjort for mig, men der havde jeg ændret i forholdet mellen bagepulver og natron, man må endelig ikke bruge for meget bagepulver. En anden ting…. Kan du evt. have pisket dejen for meget? De her keto brod erstatninger kan være svære at lave, da det er små fejl der kan ødelægge det… Men er da glad for du kunne lide smagen 🙂
MVH Fru Munk
Helle Wium
Du skriver:
I en bolle er der 192 kcal, 8,3g protein, 5g kulhydrat, 14g fedt og 7,9g kostfibre
Er der et særligt sted, hvor du beregner sammensætning af dine opskrifter? * nysgerrig*
På forhånd tak – Mvh. Helle
Fru Munk
Hej Helle
Jeg bruger Madlog til at beregne det, den har jeg brugt i mange år.
Mvh Fru Munk
Conni
Hvorfor eddike? Kan det undværes?
Fru Munk
Hej Conni
Det aktiverer natronen og giver en lidt syrlig smag der minder om en surdejs bolle…
mvh Fru Munk
Jannie
Hej Fru Munk.
Hvor længe kan bollerne holde sig, og skal de opbevares på køl?
Fru Munk
Hej Jannie
Jeg har opbevaret dem i en pose i skabet, 2-3 dage, men du kan også fryse dem og så tage dem ud når du skal bruge dem… har ikke prøvet at opbevare dem på køl..
Mvh Fru Munk
Tine
Hej
Jeg troede ikke man måtte knuse hørfrø – er det ikke noget med at når de knuses så frigives der noget der er knap så sundt ?
Fru Munk
Hej Tine
Det er rigtigt der bliver frigivet nogle stoffer (cadmium og blåsyre), som kan være skadelige i visse mængder. Sundhedsstyrelsen siger at: En person på 60 kg må maksimalt få 21,4 mikrogram cadmium per dag. 1 spiseskefuld hørfrø bidrager med 2 mikrogram. Der er så mange antioxidanter i hørfrøene og sundhedsmæssige gevinster, at man siger at 1 spsk hørfrø om dagen ikke skader. Jeg har 1 spsk i hele opskriften, så det skulle være sikkert. De har også forsket i om hørfrø bliver harske, men det gør de ikke… Tak fordi du spurgte, kan være der var andre der tænkte det samme.
God weekend
Hilsen Fru Munk
Anja Egeriis
Hejsa
Har du prøvet at lave dem med hele æg?
Jeg er ikke vild med at have blommer i overskud 😉
Mvh
Anja
Fru Munk
Hej Anja
Nej det har jeg ikke, men jeg køber tit æggehvider på flaske når jeg laver dem for jeg laver dobbelt portion. Men hvis du prøver, så giv endelig tilbagemelding om hvordan de blev.. ellers kom blommerne i dine morgenæg.. Jeg lavede en omgang æggemelk her til morgen, og der skal du kun bruge blommer, så måske du kan time det hvis du bruger æggemælk.. 😉 opskriften finder du her på siden..
Mvh Fru Munk
Linda
Kan jeg bruge den gule husk og hvis, så hvor meget ?
Fru Munk
Hej Linda
Jeg bruger urtekrams psyllium frøskaller, mener det er den samme som den gule.
Mvh Fru Munk
Sisse
Jeg har lige bagt dem, og smagen fejler ikke noget. Men mine er helt hule oppe for oven, det er som om al dejen ligger i den nederste del af bollen, som også fremstår lidt klæg. Er de ikke bagt længe nok? De fik næsten 60 min.
Fru Munk
Hej Sisse
Er ked af at høre de ikke lykkedes for dig, det kan skyldes to ting. Enten for meget bagepulver/natron, det er vigtigt man er præcis, og hellere for lidt end for meget.. Har selv prøvet at være for rundhåndet med det (da jeg udviklede opskriften) og det resulterede i samme resultat som dig.. En anden ting kan være du har pisket det for længe, det er vigtigt du ikke pisker mere end 30 sekunder….. Håber du har mod på at prøve dem igen for de er virkelig lækre…. Mvh Fru Munk
Karina
Hej,
Pisker du hviderne stive først inden de blandes med de andre ?
Fru Munk
Hej
Nej det gør jeg ikke, kommer dem bare i 😊
God aften mvh Fru Munk
Lene Bahnsen
Dejlige boller. De bedste jeg har prøvet til dato. Jeg har brugt fint malet solsikkekerner i stedet for mandelmel med super godt resultat. Mvh. Lene
Fru Munk
Hej Lene
Dejligt at høre, de er også en favorit herhjemme.. godt at høre man kan bruge andet mel, jeg har overvejet at prøve med sesam mel 😊
Mvh FruMunk