Sloppy Joes
Denne opskrift var nem at omskrive til en keto venlig en. Det er i bund og grund bare millionbøf i en bolle, dog med nogle andre krydderier end i den vi plejer at lave. Emma har længe gerne villet prøve det, så hun lavede en omgang og det faldt i god jord. Worcestershire saucen og senneppen gør det får en anderledes smag som vi herhjemme ikke har fået før. Men det var så lækkert og nemt at lave, så det skal vi helt sikkert have igen.. Worcestershire sovsen har jeg købt i Bilka…
Jeg lavede en omgang Keto Burgerboller, du finder opskriften her mens hun lavede sovsen, (dejligt med en teenager i køkkenet der kan selv 😉 )
Du kan med fordel lave dobbelt portion, da der så er til frokost de næste par dage….
Til 3 voksne, eller 2 voksne og to mindre børn skal du bruge:
2 spsk smør til at stege i
500g hakket oksekød
3 fed hvidløg, presset eller finhakket
1 lille løg finhakket
evt en smule friskhakket chili
ca 40 g grøn peberfrugt hakket
2 spsk. tomatpure
2 dl vand med 1 opløst okse boullionterning i
1 tsk. gul sennep
1/2 tsk. chiliflager
1/2 tsk. cayennepeber
1/2 tsk Worcestershire sauce
salt og peber
Svits hvidløg og chili i smørret, så smagen bliver frigivet, tilsæt løg og peberfrugt og lad det få lidt farve
Kom kødet i og brun det, tilsæt herefter krydderierne så de kan blive godt blandet i kødet
Rør tomatpure og Worcester sauce i og bland det godt sammen
Kom lidt af boullion vandet i, (hold noget tilbage) og lad det nu simre i 20-30 min, smag til med salt og peber
Kom mere væske til hvis det koger væk, der må godt være noget sovs, det gør det bare bedre. Smag evt til med flere krydderier og Worcestershire sauce, hvis du synes det mangler..
Server i en Keto venlig bolle, evt med et stykke ost på, og gnavegrønt til, eller som den er til en lækker kålsalat.
I 100g sovs er der 151kcal, 14g protein, 2,2g kulhydrat og 9,7g fedt