Lækker brun sovs ketostyle
Nu nærmer julen sig, så derfor er der lavet en Menu under opskrifter der hedder Højtider, så det er nemt for jer lige at finde de opskrifter i skal bruge…
I dag skal det handle om den lækre brune sovs der er et must til julemiddagen. Ja vi danskere spiser faktisk sovs til de fleste retter og så er det godt man kan finde et ketovenlig en… Det er faktisk ikke så svært at lave en ketovenlig brun sovs, tidligere brugte jeg flødeost til at jævne med, men det oppede kulhydraterne en del. Derfor har jeg de sidste par måneder prøvet at bruge Guargummi, og det virker… Jeg har lavet sovs med fedtet der er tilbage i panden efter vi har stegt både bøffer, frikadeller og Karbonader og det er lykkedes hver gang.. Denne gang er den lavet af andefedt og fond, og den var så lækker…
Opskriften her er lidt på slump fordi det varierer hvor meget fedt og væde du har. Du kan altid gange op hvis du skal bruge mere. Jeg plejer at tage en grønsags boullionterning og opløse den i 1/2 l kogende vand. Så har jeg noget fond at spæde op med hvis jeg mangler væske..
Til en god portion sovs skal du bruge:
ca 500 ml fedt og fond
1-2 dl fløde, (prøv dig frem, start med 1 dl)
salt og Peber
lidt kulør
1/2-1 tsk Guargummi, måske mere,
Kog fedt og væske op, tilsæt fløden og kog op igen, lad den simre mens du smager til med salt og peber
Kom kulør og guargummi i og lad den koge lidt, kom mere guargummi i til den har den konsistens du vil have. Det kommer jo helt an på 1. hvor meget fond du har og 2. hvor tyk du vil have din sovs….
Lad den lige simre lidt indtil du er klar til at servere og BUM, lækker brun sovs.
Velbekomme
I 100g sovs er der ca: 131 kcal, 0,7g protein, 1,2g kulhydrat og 14g fedt