Luksus Burger
De fleste elsker en god Burger, en god bøf med en lækker dressing og gode friske råvarer. Vi laver tit den almindelige burger med hakkebøf, ost, salat, tomat, agurk og løg, men så har vi også en fantastisk opskrift på en sindsyg lækker luksus Burger, der bare skriger KETO
Det er en fed sag hvor smagene bare eksploderer i munden, den perfekte balance mellem salt og fedt og man er godt mæt efter sådan en fætter..
Først skal du have lavet en Burgerbolle, den opskrift finder du her, den kan du sagtens have lavet i forvejen. Det er godt at have nogle på køl eller frost så er det nemt lige at smække en burger sammen..
Vi køber vores hakkede kød med ca 12% fedt, friskhakket fra vores lokale slagter. Vi synes vi sagtens kan smage forskel på den friskhakkede (selv om de bliver frosset ned, og tøet skånsomt op i køleskab) og den fra supermarkedets køledisk. Prismæssigt giver vi ca 75 kr pr kg, så det er jo ikke den store forskel, og det er penge vi synes er godt givet ud..
Nogle vil gerne have burgeren mere snasket, men vi synes den er fin som den er her.. Men som jeg ofte skriver, er det bedste at prøve sig frem så man får det som man vil, og hey, hvem siger det er en dårlig ting at testsmage burgere, ikke mig 😉
Til 3 burgere skal du bruge
3 Keto burgerboller,
500 g hakket oksekød
25 g smør,
90 g løg
200 g champignon
90 g revet cheddar,
6 skiver bacon
3 medium Æg
30 g trøffel mayo
15 g classic French’s yellow mustard
Du skal bruge to pander for det skal lykkedes at blive færdigt på samme tid. Hold tungen lige i munden, det kan være lidt forvirrende de første par gange, men det er bestemt arbejdet værd.
Sådan gør du:
Form 3 bøffer, Her får Hr Munk 200g, Emma og jeg får hver 150g ca.
Steg bøfferne i smør på panden eller på grillen
Imens i en anden pande, steger du bacon, og ligger det til side på fedtsugende papir
Baconfedtet lader du være i pande, for det steger du nu løg og champignon i ved middel varme
Når bøfferne er færdige lægger du dem på en tallerken for at trække, evt med en stor skål over så de holder varmen.
Så steger du 3 spejlæg, evt i en ring (f.eks. en som denne her, der holder ægget på plads) du kan evt. tørre panden med køkkenrulle hvis du ikke vil stege spejlæg i fedtet fra oksekødet
Burgerboller varmes og skæres over så de er klar
Når løg og champignon er gyldne og alt andet er klart, kommer du cheddar ned til Løg og champignon, slukker for panden og rører det sammen
Så skal bassen samles, vi smører en lækker Chili mayo eller vores nye Favorit, en trøffel mayo, på den ene bolle og en gul sennep på den anden.
Fordel løgblandingen på bunden af burgerbollen, læg to stykker bacon i hver, læg bøffen herpå, og top den af med et spejlæg.
Vil du gerne have noget syrligt i burgeren så smid et par syltede agurker i, Det giver en god smag og det gør vi nogen gange. Jeg laver dem selv, er i interesserede i en opskrift uden tilsat sukker så giv lyd 😉
Den er så lækker og den er virkelig mættende,
Kcal kan variere lidt for os, da Hr Munk får lidt større bøf, men deler du kødet i 3 lige store dele, passer det med beregningen
I en burger er der ca: 754 Kcal, 7g kulhydrat, 61g protein, 61g fedt, og 6,5g kostfibre
Denne opskrift indeholder affiliates link fra Kitchenone
4 Comments
Gitta av Kák
Hey, jeg vil virkelig gerna bede om opskriftrn på syltede agurker, på forhånd takk 😊
Fru Munk
Hej Gitte
Det er noteret 😉
God dag, MVH Fru Munk
Heidi
Hej
Jeg vil gerne be om opskriften på syltet agurk. Tak på forhånd
Fru Munk
hej det er noteret, god weekend 🙂
Mvh Fru Munk